Sales Executive M/V

Voor de verdere groei en professionalisering van de organisatie is Melotte NV op zoek naar een Sales Executive die ervaring en affiniteit heeft met het maken van onderdelen met hoge precisie, matrijzenbouw en 3D printen van metaal.

Functieomschrijving

Je brengt verschillende doelgroepen in kaart en werkt een potentiële aanpak uit. Je benadert deze doelgroepen, maakt afspraken en bezoekt ze. Je onderhoudt het contact met bestaande klanten en ontwikkelt vanuit je relatiebeheer nieuwe projecten met hen.

Je maakt aantrekkelijke offertes met toegevoegde waarde voor de klant. Een totaaloplossing en financiële berekeningen vormen de kern hiervan. Je denkt actief mee met de behoefte van je klanten. Je bent op commercieel vlak in staat toegevoegde waarde te formuleren en over te brengen aan je klanten.

Profiel

Om zijn sales team te versterken is Melotte op zoek naar een ingenieur met het volgende profiel:

Commercieel talent, bereid tot veelvuldige klantenprospectie. Hij/zij beschikt over voldoende inlevingsvermogen en overtuigingskracht om in elke specifieke klantensituatie een aangepaste oplossing aan te bieden en te concretiseren in een bestelling.
Sterk gemotiveerd en georganiseerd om de klanten professioneel op te volgen.
Hij/zij is een vlotte communicator die snel een vertrouwensrelatie kan opbouwen met de klant en die de firma goed kan vertegenwoordigen in high level meetings.
Hij/zij kan zelf offertes uitwerken en de nodige kostencalculaties uitvoeren.
Hij/zij staat ook in voor de opvolging van zijn dossiers binnen productie.
Goede kennis van mechanica en mechanische productiemethodes.
Goede kennis van Engels en Frans, zowel gesproken als geschreven. Kennis van een andere vreemde taal is een pluspunt.
Ervaring met de 3D print technologie is een pluspunt.
Er wordt voorzien in een opleiding om de specifieke kennis bij te brengen die nodig is om deze functie te kunnen uitvoeren.

Plaats tewerkstelling:

Melotte
Industrieweg 2019
3520 Zonhoven

Wie zijn wij:

Melotte in Zonhoven (België) is gespecialiseerd in het maken van onderdelen met hoge precisie, complexe vormen, in speciale materialen en kleine aantallen. Bij de productie worden zowel klassieke methodes (draaien, frezen, slijpen en vonkerosie) als moderne 3D-printtechnieken ingezet. Vanaf de conceptfase ondersteunt Melotte zijn klanten en de ingenieurs dragen dialoog en samenwerking hoog in het vaandel. Melotte levert aan een uiterst gediversifieerde internationale markt, onder meer in de petrochemie, medische gespecialiseerde apparatenbouw, chemie en farmaceutica.

 

Belangstelling voor deze job? Stuur je motivatie en cv per mail naar HR@melotte.be

Mocht je vragen hebben, dan kun je ook altijd even bellen met Peter Perremans tel: 011/539956

Apply online